Zverev: Preumoran sam, ovaj meč je bio prava ludost

Mladi Nijemac poslije pobjede nad Džumhurom

Zverev: Preumoran sam, ovaj meč je bio prava ludost

Edmir Škorić

Njemački teniser Alexander Zverev je imao veliku borbu danas protiv Damira Džumhura, ali je nakon pet setova uspio da prođe u osminu finala Roland Garrosa.

Zverev je izdržao nalete Džumhura u ovom "čudnom" meču. Na početku je Nijemac bio nezaustavljiv, onda je Damir okrenuo na 2:1 u setovima, servirao je kod 5:4, imao je meč loptu u petom setu, ali je sve to Zverev uspio da izdrži i da ostvari pobjedu.

"Publika je bila nevjerovatna. Ovo je prvi put da pobijedim na ovom mjestu i onda se to desi na ovaj način. Nadam se da ću ovdje imati još puno uspjeha.

Šta se desilo kod 6:2, 3:1? "Ne znam, Džumhur je počeo da igra dobro i to je to".

"Nakon trećeg seta sam se približio liniji kako bi Damira malo pomjerio nazad. Ovo je bio sjajan meč na visokoj razini, drago mi je što sam prošao dalje. Trenutno sam jako umoran. Ovaj meč je bio prava ludost", rekao je Zverev.

On je imao s tribina i podršku slavnog zemljaka Borisa Beckera, koji je sada u ulozi TV analitičara.

"Veliko poštovanje za Beckera, hvala mu za lijepe riječi", dodao je Nijemac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi