Zverev savladao Schwartzmana i ostao u borbi za polufinale
Mladi Nijemac ostao je u igri za finale (Foto: EPA)

Argentinac otpao iz utrke za završnicu

Zverev savladao Schwartzmana i ostao u borbi za polufinale

Njemački tenisač Alexander Zverev pobijedio je danas u drugom meču skupine Argentinca Diega Schwartzmana s 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:3). 

Ova pobjeda ostavila je zasada Zvereva u kakvoj - takvoj utrci za polufinale, no o tom će dosta odlučivati i večerašnji meč između Medvedeva i Đokovića.

Argentinac je kao i protiv Đokovića mlako ušao u meč i to ga je već u ranoj fazi koštalo breaka, a u konačnici i prvog seta. No nije se Diego predavao, u drugom setu konačno je zaigrao kako zna i umije te je pri rezultatu 5:4 za njega i servisu Zvereva za ostanak u setu načinio break i uspio produžiti ovaj meč. No nije Schwartzman nastavio u tom ritmu, vratio se u trećem setu nekim greškama koje je pravio u otvaranju meča i na kraju je morao stisnuti ruku mladom Nijemcu koji je ovom pobjedom, rekli smo, ostao u utrci za polufinale ATP Mastersa u Londonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi