Zverev siguran protiv Andersona

ATP Masters u Montrealu

Zverev siguran protiv Andersona

D. Rakanović

Njemački teniser Alexander Zverev savladao je Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:5, 6:4 i plasirao se u polufinale Mastersa u Montrealu. 

U prvom setu Zverev prvi dolazi do breaka u trećem gemu, ali Anderson već u narednom gemu vraća istom mjerom. Ipak, Zverev u 11. gemu oduzima servis protivniku, a u slijedećem gemu sigurno servira (7:5) i dolazi do vodstva u setovima. 

U drugom setu Zverev ponovo u trećem gemu oduzima servis protivniku. Do kraja seta Nijemac čuva stečenu prednost i nakon 93 minuta igre slavi prolaz u polufinale Mastersa gdje će igrati protiv kanadskog tenisera Denis Shapovalova. 

Duel između Zvereva i Shapovalova na rasporedu je u noći između subote na nedjelju od 2 sata po srednjevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi