Zvonareva i Mirza za naslov
Mirza u finalu Pattaye

WTA turnir u Pattayi

Zvonareva i Mirza za naslov

U finalu WTA turnira koji se igra u Pattayi za nagradni fond od 220.000 dolara igraće Ruskinja Vera Zvonareva i Indijka Sania Mirza.
Zvonareva je prva nositeljica i u polufinalu je nadigrala Izraelku Shahar Peer sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4). Samo u drugom je Izreaelka pružila malo veći otpor Ruskinji, ali osim četiri gema više nije mogla.

Mnogo više problema imala je Mirza. Ona je u tri seta eliminisala osmu nositeljicu, Magdalenu Rybarikovu sa 6:4, 5:7, 6:1. Prva dva bila su prilično izjednačena, da bi u trećem Indijka uzela sve u svoje ruke i lagano prokrčila put ka finalu.

Rezultati polufinala
Sania Mirza (Ind) - Magdalena Rybarikova (Slk/8) 6:4, 5:7, 6:1, Vera Zvonareva (Rus/1) - Shahar Peer (Izr/7) 6:1, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.