Zvonarjeva otela krunu
Zvonarjeva najbolja na Indian Wellsu

WTA u Indian Wellsu

Zvonarjeva otela krunu

Vera Zvonarjeve postala je nova kraljica Indian Wellsa. Ruskinja je u finalu nadigrala Srbijanku Anu Ivanović koja nije uspjela da odbrani prošlogodišnju titulu.

Finalni meč odigran je po jakom vjetru koji je zadavao velike probleme igračicama. U takvim okolnostima Ruskinja se bolje snašla, dok je Ivanovićeva bila brzopleta i neprecizna.

U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da je Srbijanka imala 46 neforsiranih grešaka u meču, dok je Zvonarjeva susret završila sa čak dvostruko manje (23).

Prvi set otišao je u tie-break, ali je Ana propustila priliku da ga riješi ranije s obzirom da je imala 5:4 i servis.
Srbijanka je šansu propustila i nešto kasnije kada je na 6:5 došla do dvije set lopte, ali se Ruskinja brzo izvukla. Sve ovo uticalo je na jednu od najljepših igračica na svijetu koja je u tie-breaku posustala, ali i drugom setu koji je Zvonareva lako riješila u svoju korist rezultatom 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.