Desilo se ono čega su se svi pribojavali, Srbija i Hrvatska u istoj grupi

Uskoro se igra Evropski kup

Desilo se ono čega su se svi pribojavali, Srbija i Hrvatska u istoj grupi

E. Čaušević

Ljubitelji vodenih sportova mogli su uživati u sjajnom izdanju Svjetskog kupa koji je donio dosta iznenađenje, a na kraju je slavila Mađarska.

Ipak, već za dva mjeseca počinje novo takmičenje i jasno je da reprezentacije nemaju mnogo vremena za odmor. Na programu će ovaj put biti Evropski kup i već se sada zna da će nam ponuditi dosta uzbuđenja jer je žrijeb u istu grupu stavio Srbiju i Hrvatsku.

Srbija i Hrvatska nalaze se u Grupi D, a s njima je tu još selekcija Rumunije. U Grupi A su Rusija, Malda, Mađarska i Njemačka, dok su u Grupi B Grčka, Holandija, Španija i Ukrajina. I na kraju u Grupi C će biti Italija, Francuska i Crna Gora.

Evropski kup je kvalifikacioni dio Svjetske lige, a četiri najbolje ekipe će se plasirati među osam najboljih u Svjetskoj ligi. Naravno, pobjednik Svjetske lige će osigurati put na Olimpijske igre 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi