Hrvati u neviđenoj drami u bazenu izborili sedmi uzastopni nastup na Olimpijskim igrama

Šepelev ogromni tragičar za Ruse

Hrvati u neviđenoj drami u bazenu izborili sedmi uzastopni nastup na Olimpijskim igrama

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Oilimpijskim igrama koje bi se od 24. jula do 8. augusta trebale održati u Tokiju, ona je u susretu za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu, posljednje koje vodi na Igre, svladala Rusiju sa 25:24 (4:3, 2:4, 3:1, 2:3; 14:13) boljim izvođenjem peteraca.

Bila je ovo drama rijetko viđena ne samo u vaterpolu nego u bilo kojem sportu. 

Nakon regularnog dijela igre u kojem su Hrvati važili za velike favorite Rusi su se pokazali kao tvrd orah pa je poslije 28 minute igre utakmica otišla u lutriju peteraca. 

Hrvatskoj je trebalo čak 15 serija peteraca da bi s konačnih 14-13 ovjerili pobjedu. Jedini neuspješan za Hrvatsku bio je Luka Bukić u četvrtoj seriji kada je pogodio gredu, a zatim je Šepelev imao priliku odvesti Rusiju na OI, no vratar Popadić je obranio njegov pokušaj. U sljedećih devet serija svi su igrači s obje strane bili suigurni da bi potom Bijač obranio još jedan pokušaj Šepeleva, a zatim je Vrlić odveo Hrvatsku na sedmi uzastopni nastup na Olimpijske igre.

Još ranije su nastip na olimpijskom turniru izborili domaćin Japan, Srbija, Italija, Španjolska, SAD, Australija, JAR, Mađarska, Kazahstan, Crna Gora i Grčka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi