Preminuo legendarni Tibor Benedek

Sjajni mađarski vaterpolist

Preminuo legendarni Tibor Benedek

A. Čaušević

Nekadašnji mađarski vaterpolista i reprezentativac te zemlje, Tibor Benedek, preminuo je u 48. godini. 

Benedeku se početkom maja vratila bolest nakon čega se povukao sa mjesta trenrea mađarskog prvoligaša UVSE-e. Nekoliko sedmica kasnije je preminuo.

Radi se o jednom od najboljih vaterpolista ikada što najbolje pokazuje njegova blistava karijera i pregršt osvojenih medalja.

S Mađarskom je tri puta u nizu osvojio olimpijsko zlato, a ima i titule prvaka Evrope i svijeta. U klupskoj karijeri Ligu prvaka je osvojio pet puta.

Benedek je za najboljeg vaterpolistu Mađarske proglašen četiri puta, a 2013. godine kao selektor je s reprezentacijom svoje zemlje bio i prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti