Ratko Rudić nakon 28 godina  vratio se vaterpolu
Photo: Pro Recco

Legendarni hrvatski stručnjak ponovo u klupskom vaterpolu

Ratko Rudić nakon 28 godina vratio se vaterpolu

E. Dindić

Ratko Rudić slavio je sa Pro Reccom na startu nove vaterpolo sezone Serie A. Protiv Bogliasca ubjedljiv je bio italijanski tim sa 14:3.

Time je i službeno legendarni hrvatski trener nastavio klupsku karijeru poslije čak 28 godina stanke, što je nezapamćeno u vaterpolu, pa i u sportu uopšte.

Poslije utakmice legendarni trener jednostavno nije mogao skriti emocije.

"Sve je nabijeno emocijama, ali tako je uvijek na početku svakog novog posla. Što se utakmice tiče, bili smo sjajni u obrani, ali ne baš toliko u napadu, gdje smo previše griješili. Sa igračima ću analizirati utakmicu, što je itekako korisno u programu koji sam postavio'', rekao je Rudić.

Rudić je punih 28 godina vodio reprezentacije (Jugoslaviju, Italiju, SAD, Hrvatsku i Brazil), sa svima njima igrao je na Olimpijskim igrama što svakako daje dodatni uspjeh njegovoj brilijantnoj karijeri. Posljednji klub u karijeri bio mu je Partizan od 1988. godine od 1990. godine.

U svojoj karijeri osvojio je nevjerojatne 64 medalje, od čega 18 zlatnih. Također, na Europskim i Svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama okitio se 21 medaljom.

Nakon otkaza Vladimiru Vujasinoviću i poziva gazde Pro Recca Gabrielea Volpija hrvatski stručnjak se vratio iz penzije nakon gotovo tri desetljeća pauze.

Sigurno je da dolaskom Rudića počinje i nova era Pro Recca, inače osmostrukog europskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi