"U Splitu su nam prijetili klanjem, huligani su naše članove udarali šipkama"
FOTO: screenshot Youtube

U Zvezdi razočarani nakon incidenta u Hrvatskoj

"U Splitu su nam prijetili klanjem, huligani su naše članove udarali šipkama"

S. Mlaćo

Trojica vatrepolista Crvene Zvezde povrijeđena su dana u napadu u Splitu uoči utakmice sa Mornarom.

Susret je naravno otkazan, a iz oba kluba su razočarani.

Huliganu su opet došli do pet minuta slave i pokvarili sportski spektakl. U Zvezdi su veoma tužni zbog svega, a održali su i vanrednu press konferenciju. Ističu da je sve bilo kao u horor filmovima, te da je sve započeo konobar u jednom kafiću.

"Nemam službene podatke, ali trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije i prema onome što znamo, napad se dogodio u centru grada, naši igrači su imali jakne, a ispod su nosili trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i cijeli je 'sciman", prenose hrvatski mediji izjavu direktora Zvezde Igora Milojevića.

Ističe da su pojedini građani Splita ipak priskočili da pomognu napadnutima vatrepolistima.

"Ogorčeni smo, ali i ponosni na igrače koji nisu popustili pod pritiscima ni incidentima. Igrači Juga, Mladosti i drugih klubova uvijek se mogu osjećati ugodno kad dolaze u Srbiju. Bilo bi strašno ako bi u budućnosti bilo drugačije. Ne želim više vidjeti poniženje kakvo se danas dogodilo golmanu Kralju. Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa", jasan je bio Milojević.

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
Super Samo tako, udri po vlasima, dok se nevrate u ognjiste odakle su i dosli, a to je pecine na sibiru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije