Sekundu nakon ove fotke Španjolku stigla katastrofa, "nešto" je iskočilo i svima zapelo za oči

Bilo je u žaru borbe

Sekundu nakon ove fotke Španjolku stigla katastrofa, "nešto" je iskočilo i svima zapelo za oči

Admin Čaušević

Tokom vaterpolo mečeva u bazenima se dešava sve i svašta, obično je to u žaru borbe za loptu i bolju poziciju pa vrlo često zna doći do neugodnih situacija. 

U prošlosti je viđeno nekoliko situacija kada kostim zakaže pa vaterpolistici iskoče grudi, to je bio i slučaj sa španskom sportašicom Matilde Ortiz.

Prilikom jednog meča između Španije i Mađarske za Ortiz je uslijedila prava katastrofa. Naravno je sve je bilo u žaru borbe.

Vaterpolo za žene je posebno interesantan fotografima

Dok se borila sa protivnicom za bolju poziciju, na njenu nesreću iskočila joj je dojka što su fotografi uspjeli i zabilježiti. 

Borba u vodi je fotografima svakako najinteresentanija, a Ortiz nije imala sreće da je uhvate baš u trenutku kada joj "izletila" bradavica. 

Fotografiju po kojoj je ova sjajna odbojkašica najpoznatija te koja joj je na neki način obilježila karijeru možete pogledati ovdje.

Oglasi

Inače, posljednjih godina na mečevima vaterpola za žene aktivne su podvodne kamere koje snimaju šta se dešava pod vodom.

Na snimcima se može vidjeti da se ne biraju sredstava pa vrlo često zna doći do nezgodnih situacija sa kostimom. 

To je bio slučaj i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine kada je ponovo jednoj Španjolski iskočila dojka u žaru borbe. Svi koji su gledali taj susret u programu uživo mogli su vidjeti kako jednoj igračici vire grudi. 

Inače, što se tiče nesretne Ortiz ona je dugogodišnja reprezentativka Španije s kojom je 2013. godine osvojila i Svjetsko prvenstvo, te Evropsko prvenstvo godinu kasnije.

Ortiz je inače rođena u Mexicu, ali kako je odrasla u Španiji odlučila je igrati za reprezentaciju te zemlje. Ima 33 godine i diplomirani je novinar.

Oglasi