Albrecht probuđen iz kome

Albrecht probuđen iz kome

Adnan Beganović

Nesretni švicarski skijaš, Daniel Albrecht, doveden je danas u stanje svijesti nakon tri sedmice provedene u umjetno izazvanoj komi. 

Podsjetimo, švicarski skijaš teško je nastradao na treningu spusta u Kitzbuhelu prije tri sedmice na jednoj od najtežih staza u Svjetskom skijaškom kupu.

Odluku o buđenju iz umjetno izazvane kome, liječnički tim je donio na temelju značajno poboljšanog stanja organizma nesretnog skijaša u posljhednja 24 sata.

U besvjesnom stanju Albrecht je ponajviše održavan zbog unutrašnjeg krvarenja u plućima, a od danas je švicarski skijaš napokon počeo disati sam.

Više informacija doktori će saopštiti sutra na zvaničnoj konferenciji za novinare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.