Albrecht teško nastradao u Kitzbuhelu

Nova nesreća na Streifu

Albrecht teško nastradao u Kitzbuhelu

Adnan Beganović

Jedna od najzahtjevnijih i najopasnijih spustaški staza u svjetskom skijaškom kupu, staza "Streif" u Kitzbuhelu, po ko zna koji put, bila je kobna za skijaše.

Naime, na današnjem treningu spusta, švicarski skijaš Daniel Albrecht, doživio je težek pad i nakon ukazane prve pomoći na samoj stazi, prebačen je helikopterom u obližnju bolnicu.

Daniel Albrecht izgubio je kontrolu na zahtjevnom skoku, na istom mjestu gdje je prošle godine teško stradao Amerikanac Scott Macartney, te leđima udario u stazu i ostao nepomično ležeti na snijegu.

Nakon pada, nesretnom švicarskom skijašu, pružana je pomoć od dvadeset minuta na samoj stazi, nakon čega je prebačen u obližnju bolnicu.

Zdravstveno stanje Albechta još nije poznato, a nakon još jedne nesreće u nizu na Streifu, organizatorima takmičenja ostaje dobro da razmisle, da li ovaj skok pri samom cilju utrke, koji je do sada bio koban za mnoge skijaše, treba izbaciti sa staze?

Pogledajte težak pad Daniela Albrechta ove godine
Pogledajte težak pad Scotta Macartneya prošle godine

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.