Gut-Behrami najbrža u Garmischu, Noel slavio na domaćem snijegu
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju

Gut-Behrami najbrža u Garmischu, Noel slavio na domaćem snijegu

Haris Zilić

Nastavljen je Svjetski kup u alpskom skijanju u obje konkurencije.

Dame su u Garmischu vozile utrku Super G-a, a slavila je Švicarka Lara Gut-Behrami u vremenu 1:15.70. Drugo mjesto zauzela je Kajsa Vickohff Lie iz Norveške (+0.68), a podijum je kompletirala iznenađujućom vožnjom iskusna Kanađanka Michele-Marie Gagnon (+0.93).

Najbolji skijaši današnjice u francuskom Chamonixu vozili su utrku slaloma. Slavio je domaći skijaš Clement Noel s vremenom 1:38.58. "Probudio" se Švicarac Ramon Zenhausern i zauzeo drugo mjesto (+0.16), dok je vodeći u generalnom poretku slalomaša, Marco Schwarz iz Austrije zauzeo treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi