Anaheim i Carolina uzvratili udarac

NHL play-off

Anaheim i Carolina uzvratili udarac

Anaheim Ducksi i Carolina Hurrisanesi izjednačili su rezultat u polufinalu Istoka i Zapada na 1:1 protiv Bostona, odnosno Detroita.

I dok je trijumf Caroline nad Bruinsima bio čist kao suza (3:0 Corvo, Cullen i Staal), velika uzbuđenja desila su se u Detroitu.

Počelo je burno što je rezultiralo sa čak četiri gola nakon prvog perioda (2:2). Red Wingsi su dominirali, ali su i gosti pokazali da im postizanje golova nije slaba tačka. Strijelci za prvake bili su Stuart i Samuelsson, a za “patke” Getzlaf i Pronger.

Uprkos velikom pritisku domaćina jedini gol u drugom dijelu postigao je Carter koji je utišao bučne navijače, obučene u crvenu boju. Tada je Detroit “ubacio u petu”, ali je do kraja uspio samo izjednačiti (Franzen) pa su igrani produžeci. Istom silinom prvaci su krenuli ka golu Hillera i u dodatnih pet minuta, ali se zatresla mreža Osgooda.
Junak velike pobjede bio je Marchant kojeg će dugo slaviti tifozi gostiju, posebno ukoliko se plasiraju u finale konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.