Anaheim šokirao San Jose
"Ajkulama" otupila oštrica

NHL sezona

Anaheim šokirao San Jose

Iako je tokom cijele sezone igrala odlično, ekipa San Jose Sharksa dozvolila je sebi luksuz da možda u najvažnijoj utakmici djeluje neprepoznatljivo.

Takvo izdanje kaznili su Anahem Ducksi koji su napravili break već na startu slavivši sa 2:0. Strijelci su bili Niedermayer i Getzlaf i gosti kući odlaze «pjevajući».

Boston Bruinsi, najbolja ekipa Istoka, nadigrala je Montreal Canadiense rezultatom 4:2. Kessel i Krejci pobrinuli su se da već u prvom dijelu na semaforu stoji 2:0.

No, bolja igra gostiju prvo je donijela smanjenje prednosti (Higgins), a zatim i izjednačenje (Kovaljev). Ipak, u trećem periodu Slovak Chara pobrinuo se da svom timu osigura trijumf kojeg je zaključio Kessel.

Sigurnom i dominantnom predstavom, kakvom dolikuje braniteljima naslova, Red Wingsi su u svojoj Joe Louis Areni nadigrali Columbus sa 4:1.

Treba još izdvojiti meč Calgary Flamesa i Chicago Blackhawksa. Gosti su dva puta vodili (1:0 i 2:1), ali im ni to nije bilo dovoljno.

Rezultati
Istok
Boston - Montreal 4:2 (1:0 u seriji);

Zapad
San Jose - Anaheim 0:2 (0:1), Detroit - Columbus 4:1 (1:0), Chicago - Calgary 3:2 (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.