Anaheim zabrinuo Red Wingse

NHL doigravanje

Anaheim zabrinuo Red Wingse

Pobjedom u Chicagu, Vancouver Canucksi vratili su prednost domaćeg leda, dok je Detroit nakon drugog uzastopnog poraza od Anaheima u velikim problemima.

Niko nikada nije tvrdio da će Red Wingsi sigurno odbraniti naslov, iako je vodstvo “patki” ipak iznenađenje. Ekipa koja je jedv adohvatila doigravanje čini se kako je na vrijeme tempirala formu pa ovakav rezultat ide u prilog ovoj tvrdnji.

Prvi gol postigao je, a ko drugi nego Teemu Selanne da bi na 2:0 povisio Niedermayer. Detroit je uspio smanjiti preko Zetterberga, ali je to bilo sve što je uradio do kraja uprkos velikom pritisku i bombardovanju Hillera.

Canucksi su protiv Chicaga poveli sa 3:0 (Raymond, Bernier i Sedin), a Blackhawksi su do kraja
uspjeli samo postići počasni gol (Campbell).

ISTOK
Chicago Blackhawks (4) - Vancouver Canucks (3) 1:3 (rezultat u seriji na četiri pobjede 2:1 za Vancouver)

ZAPAD
Anaheim Mighty Ducks (8) - Detroit Red Wings (2) 2:1 (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.