Nestvaran skok u gledalište za spektakularan početak novogodišnje turneje

Andreas Wellinger slavio u Oberstdorfu

Nestvaran skok u gledalište za spektakularan početak novogodišnje turneje

E. Čaušević

U Oberstdorfu večeras je počelo novo izdanje novogodišnje turneje "Četiri skakaonice", a pobjedu je na kraju ostvario njemački ski skakač Andreas Wellinger.

I ove sezone se očekuje dosta uzbuđenja kada je u pitanju novogodišnja turneja uz koju već godinama uživaju ljubitelji zimskih sportova.

Turneja "Četiri skakaonice" počela je u Oberstdorfu gdje je danas do pobjede stigao Wellinger, a sve je presudio sjajan skok Nijemca u prvoj seriji.

Wellinger je u prvoj skeriji skočio 139.5 metara, dok je u drugoj išao do 128 metara. Na kraju je njemački ski skakač imao ukupno 309.3 bodova, te je iza sebe ostavio Ryoyjua Kobayashija i Stefana Krafta.

Kobayashi je imao skokove od 134.5 i 129 metara, dok je austrijanski ski skakač danas letio na 132.5 i 125 metara.

Međutim, najduži skok duge serije upisao je Slovenac Lovro Kos koji je skočio 139.5 metara baš kao Wellinger u prvoj, te se sa 13. probio na četvrto mjesto.

Trofej osvajača novogodišnje turneje brani Halvor Egner Granerud iz Norveške, ali je on danas totalno podbacio. Granerud je završio svoj nastup već u prvoj seriji i nije uspio da se plasira među 30 najboljih koji su prošli u drugu seriju.

Nakon Oberstdorfa takmičenje seli sada u Garmisch-Partenkirchen, a takmičenje će biti održano 1. januara, dok su kvalifikacije na rasporedu dan ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi