Anna Fenninger sjajnom vožnjom stigla do prvog zlata

Odličan dan za austrijsko skijanje

Anna Fenninger sjajnom vožnjom stigla do prvog zlata

Austrijska skijašica Anna Fenninger pobjednica je olimpijskog Super G-a u Sočiju, što joj je ujedno i prva pobjeda ove sezone, ali i prva olimpijska medalja u karijeri. 

24-godišnja Austrijanka iz Salzburga bila je najbrža na veoma teškoj stazi koju je postavio austrijski trener. Fenninger je slavila sa vremenom 1:25.52. 

Srebro je osvojila Nijemica Maria Hoefl-Riesch koja je imala problem na stazi sa jednim tehničarom, ali je sjajna njemačka skijašica uspjela izbjeći opasnost i proći kroz cilja kao treća sa 55 stotinki zaostatka za Fenninger. 

Veliki dan za Austriju upotpunila je veteranka Nicole Hosp osvajanjem trećeg mjesta sa 66 stotinki zaostatka. Dvije kandidatkinje za medalje Lara Gut i Tina Maze završile su na četvrtom i petom mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.