Anna Fenninger svjetska prvakinja u superveleslalomu

Nakon zlata u Sochiju

Anna Fenninger svjetska prvakinja u superveleslalomu

Prije dvije godine u Schladmingu su dominirali skijaši i skijašice iz SAD. Marcel Hirscher je osvojio jedino zlato i to je bilo. Na otvaranju novog 43. Svjetskog prvenstva Anna Fenninger je postala svjetska prvakinja u superveleslalomu. Drugo mjesto je pripalo Sloveni Tini Maze, dok je treća bila Lindsey Vonn.

Fenninger je u svojoj karijeri ostvarila devet pobjeda u Svjetskom kupu, samo je jedna bila superveleslalomska (Garmish 2013.godine), ali je zato u Sochiju bila najbolja prošle godine baš u ovoj disciplini. Na stazi "Raptor" Fenninger je slavila sa svega tri stotinke prednosti ispred Tine Maze koja je osvojila svoje sedmu medalju na svjetskim prvenstvima, petu srebrnu. Maze je branila zlato iz Schladminga prije dvije godine.

Na otvaranju Svjetskog prvenstva u Beaver Creeku, Lindsey Vonn je stigla do šeste medalje, prve brončane. Vonn je u ovoj disciplini bila svjetska prvakinja u  Val-d'Isèreu prije šest godina, dok je dvije godine ranije u Areu završila na drugom mjestu. Vonn je također bila blizu, svega 15 stotinki zaostatka za pobjednicom. Unutar jedne sekunde bile su i Cornelia Huetter (+0.26), odnosno Viktoria Rebensburg (+0.78).

Rezultati superveleslaloma:
1. Anna Fenninger (Aut) 1:10.29
2. Tina Maze (Slo) +0.03
3. Lindsey Vonn (USA) +0.15
4. Cornelia Huetter (Aut) +0.26
5. Viktoria Rebensburg (Nje) +0.78
6. Tina Weirather (Lih) +1.03
7. Lara Gut (Švi) +1.28
8. Kajsa Kling (Šve) +1.47
9. Julia Mancuso (USA) +1.65
10.Elena Curtoni (Ita) +1.68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.