Nestanak poznatog sportiste velika je misterija: "Nema nikakvih tragova da je uopšte živ"
Češki skakač je imao brojne privatne probleme i od 2. oktobra mu se gubi svaki trag (Foto: Screenshot)

Ni traga ni glasa od Čeha

Nestanak poznatog sportiste velika je misterija: "Nema nikakvih tragova da je uopšte živ"

Midhat Šljivak

Četiri mjeseca prošla su od nestanka 35-godišnjeg češkog skijaša skakača Antonina Hajeka, a policija u ovoj zemlji još uvijek nema nikakvih novosti o njemu. Ne zna se je li još uvijek živ i zadnji trag mu je izgubljen u Maleziji.

Antonin Hajek nestao je 2. oktobra prošle godine. Nekadašnji skakač kao da je u zemlju propao i već četiri mjeseca nema nikakve informacije o ovom 35-godišnjem sportisti.

Posljednje što se zna je to da je Hajek bio u Maleziji. Tu završavaju svi tragovi ovog momka koji se nikom ne javlja i izgubljen je svaki kontakt s njim.

"Čovjek ne daje nikakve znakove da je uopšte živ", istakla je glasnogovornica češke policije Adela Fialova i nastavlja:

"Još uvijek radimo na slučaju. Ono što možemo potvrditi je da je njegov posljednji trag zabilježen u Maleziji. To mu se gubi svaki trag", ističe ona.

Iz policije također navode da su nemoćni bilo šta napraviti u Maleziji. Sve su prepustili kolegama u ovoj zemlji.

Oglasi

"Hajek je još uvijek na našoj listi nestalih osoba. Nažalost, nemamo nikakvih informacija o njemu", poručio je Davids Schoen iz češke policije.

Ni porodica nema nikakve tragove. Za češke medije govorili su njegov brat Matej i bivša supruga Veronika Pankova.

"Više ne možemo nikako pomoći. Sad je sve u rukama malezijske policije i vlasti. Mi smo rekli sve što znamo", rekao je Matej, dok Veronika dodaje:

"Nažalost, zaista ne znam ništa novo što bih rekla", kratka je poruka njegove supruge.

Hajek je u Svjetskom kupu debitovao 2004. godine. Šest godina kasnije izveo je najveći let u historiji reprezentacije Češke i stigao je na dužinu od 236 metara.

Karijeru je završio 2015. godine zbog povreda. Posvetio se drugim životnim stvarima, a Veronikom se oženio 2019. godine. Stvari međutim nisu išle najbolje i došlo je do razvoda.

Mnogi smatraju da je upravo raskid sa suprugom razlog što se odlučio na odlazak daleko od svega i svakako se nadamo da će se uskoro biti pronađen živ i zdrav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi