Austrija prema očekivanju
Iznenađenja nije bilo

Na letaonici u Oberstdorfu

Austrija prema očekivanju

M. Maksimović

Na letaonici u Oberstdorfu nedelja je bila rezervisana za ekipno takmičenje.Prema očekivanju, nabolja je bila selekcija Austrije koja je dominirala tokom cijelog takmičenja

Najduži let je imao u drugoj seriji Thomas Morgenstern koji je 209.5 metara, a kompletna reprezentacija Austrije je na kraju osvojila 1579.1 bod.Pored Morgensterna, nastupili su Martin Koch, Andreas Kofler i Gregor Schlierenzauer. Drugo mjesto je pripalo selekciji Norveške u sastavu Evensen,Jacobsen,Romoeren i Hilde, a najbolji je bio Jacobsen sa letovima od 204.5 i 207 metara. Norvežani su kao drugi imali 1528.6. Na trećem mjestu je završila Njemačka zahvaljujući Severinu Freundu koji je skakao kao četvrti. U drugom nastupu, Freund je bio odlična i sa 218.metara je osigurao 221.8 bodova što je bilo dovoljno za treće mjesto.


Rezultati:
1.Austrija  1579.1
2.Norveška 1528.6
3.Njemačka 1479.2
4.Finska 1471.8
5.Japan 1434.3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.