Austrijanci slavili ispred Šveđana

Biatlon, trka štafeta na 4X 7.5 km

Austrijanci slavili ispred Šveđana

Teme:

Austrijska štafeta u biatlonu u sastavu Daniel Mesotitsch, Friedrich Pinter, Tobias Eberhard i Christoph Sumann slavila je na svojoj stazi čime su mnogobrojni navijači oko stadiona došli na svoje.

Drugoplasirani su Šveđani  (Jonsson, Nilsson, Ferry, Bergman), a treći Francuzi (Jay, Defrasne, Beatrix, Fourcade).

Selekcija od koje se očekivalo da sigurno uzme medalju bila je Rusija, no u trci na 4X 7.5 kilometara na kraju su zauzeli samo 5. mjesto, a mjesto iznad je Norveška koja je nastupila bez jednog od najboljih biatlonaca svih vremena Ole Einara Bjorndalena.

Nastupile su 23 štafete, a na zadnjem mjestu od reprezentacija koje su završile trku je Srbija, dok Estonci nisu završili, a Poljaci ni započeli trku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.