Austrijanci slavili u Vengenu
Pobjednik u Vengenu

Svjetski skijaški kup

Austrijanci slavili u Vengenu

Adnan Beganović

Švicarski Vengen nakon jučerašnjeg spusta danas je bio domaćin najboljim svjetskim slalomašima. Pobjednik slaloma bio je Austrijanac Manfred Pranger, drugi je završio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst, dok je treći bio Ivica Kostelić. 

Nakon prve vožnje najviše razloga za slavlje imali su Austrijanci, jer prva tri mjesta zauzimali su trojica austrijskih skijaša. Najbolji u prvom laufu bio je Manfred Pranger, dok su iza njega ostali Herbst i Reich.

I nakon druge vožnje nije se mnogo toga promjenilo za Austrijance. Prva dvojica iz prvog laufa, Pranger i Herbst najbolji su bili i u drugoj vožnji, dok je treći Austrijanac Reich pokvario plasman iz prvog laufa i završio na 5. mjestu.

Hrvat Ivica Kostelić ponovo je sjajno vozio i utrku okončao kao trećeplasirani. Vodeći u poretku slalomaša Francuz Grange nije imao svoj dan i nakon mnogo vremena nije se uspio popeti na pobjedničko postolje.

Vengen, slalom:
1. M. Pranger (AUT) 1:40, 36
2. R. Herbst (AUT)         + 34
3. I Kostelić (HRV)         + 39

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.