«Balkan kup» krajem januara

Poznat datum trke na Igmanu

«Balkan kup» krajem januara

Sutra će biti poznat novi termin održavanja regionalnog takmičenja u skijaškom trčanju „FIS Balkan kontinental kup 2009“ koji je bio otkazan zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Takmičenje se trebalo održati od 9. do 11. januara na Igmanu, ali je nedostatak snijega uzrokovao odgodu.

Čelnici Skijaškog/Smučarskog saveza BiH stoga će sutra odrediti novi termin, a sve su prilike da će takmičenje biti zakazano krajem januara.
Treba kazati da će na Balkan kupu na Igmanu nastupiti više od 70 skijaša trkača iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Turske i BiH.
Manifestacija će ujedno biti jedna u nizu kojom će se obilježiti 25 godina od održavanja 14. zimskih olimpijskih igara «Sarajevo 1984».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti