Berger spasila čast Norvežana
Tora Berger

Prvog dana na Pokljuki

Berger spasila čast Norvežana

M. Maksimović

Slovenska Pokljuka je naredna tri dana domaćin takmičenjima Svjetskog kupa u biatlonu. Prvog dana su na rasporedu bile utrke na 20 kilometara kod biatlonaca, odnosno 15 kod biatlonki.

Na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali pobjednici, Austrijanac Daniel Mesotitsch i Norvežanka Tora Berger. Mesotitsch je prekinuo dominaciju Norvežana koji su pobjeđivali od početka sezone, a do svoje treće u karijeri je stigao sa vremenom 52:05.6 uz jedan promašaj.Švicarac Benjamin Weger je bio drugi sa 58 sekundi lošijim rezultatom uz također jedan kazneni krug.
Ukrajinac Sergej Sednev je imao dva promašaja pa je njegov zaostatak za pobjednikom bio preko jedne minute, tačnije minutu i 21 sekundu. Potpuno neočekivano, Norvežani su podbacili, nisu se snašli u lošim vremenskim uslovima, pa na kraju nisu imali niti jednog biatlonca među deset, Tarjei Boe je bio najbolji, tek na 12.mjestu.

Ako nisu ništa napravili u muškoj konkurenciji, jesu u ženskoj.Tora Berger je bila najbolja, bez promašaja i sa rezultatom 42:47.0. Olimpijska pobjednica je pogodila svih 20 meta. Kaisa Mäkäräinen  je bila druga sa jednim promašajem i malim zaostatkom, tek sekundu i osam stotinki.Francuskinja Marie-Laure Brunet je prošla ciljem kao treća sa 35 stotinki iza pobjednice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije