Bergeru pripao sprint

Bergeru pripao sprint

A. Beganović
Teme:

Norvežanin Lars Berger osvojio je prvo mjesto u sprintu za biatlonce u Hochfilzenu, na drugo mjesto plasirao se također Norvežanin, Alexander Os, dok je treći utrku završio Rus Jarošenko.

Lars Berger je nakon slabe utrke na prošlom sprintu i zauzimanja očajnog 31. mjesta, danas prije svega savršenom preciznošću (10/10) zauzeo prvo mjesto.

Iza Berger plasirao se njegov sunarodnjak Alexander Os, koji je imao jedan promašaj (9/10), što mu je odnjelo prvo mjesto, treći je bio Rus Jarošenko koji je takožer savršeno gađao (10/10).

Hochfilzen, 10km:
1.Berger (Norveška) 25:23.1
2.Os (Norveška) + 37.9 (1 promašaj)
3.Jarošenko (Rusija) + 39.8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.