Bh. olimpijci veličaju ratne zločince
Plakalović i Košarac u trenucima odmora od napornih treninga

Skandalozno!

Bh. olimpijci veličaju ratne zločince

Adnan Beganović

Mladen Plakalović koji je BiH predstavljao na ZOI u Vancouveru na Facebook profil postavio je slike na kojima on i nesuđeni olimpijac Nemanja Košarac poziraju u majicama na kojima su utisnuti likovi zločinaca Vojislava Šešelja i Radovana Karadžića.

Portal Sarajevo-x.com došao je do skandaloznih fotografija te kontaktirao bh. olimpijca koji je u Vancouveru u utrci na 15 kilometara zauzeo 78. mjesto.

"Nemam pojma zašto nosim tu majicu. Nosim je po kući. Da li je to neki problem?", rekao je Plakalović za Sarajevo-x.com, a na konstataciju da jeste problem, s obzirom na sve što se dešavalo tokom rata i da je on nastupao pod zastavom BiH na proteklim Olimpijskim igrama, Plakalović je rekao da su fotografije stare dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.