Bh. predstavnici na Specijalnoj Olimpijadi
Mujić Nermina

Bh. predstavnici na Specijalnoj Olimpijadi

M. Skaka

Tokom naredne sedmice, od 07.02.2009. godine do 13.02.2009. godine u SAD-u će biti organizovane Zimske Olimpijske Igre Specijalne Olimpijade za osobe sa posebnim potrebama. Naime, kako navode iz KSS "Tuzla", ova Zimska Olimpijada je trebala biti održana u Sarajevu, odnosno u BiH, ali zbog nesuglasica i nemarnosti BH političara, organizacija je prebačena u Ameriku.

Na Specijalnoj Olimpijadi će nastupiti i naša reprezentacija, koju sačinjavaju, tri takmičara: Admir Sulejmanovic iz Tuzle (1km ski kross), Josip Adjaip iz Novog Travnika (0,5km ski kros) i Alen Dzerahovic iz Banja Luke (3km ski kros), te sportski direktor, nacionalni direktor Kada Delić Selimović i predsjednica SO u BiH Mirsada Hukić. Naši reprezentativci kreću na put 03.02.2009.godine, a povratak se očekuje 15.02.2009. godine.

"Velika nam je čast da na ovoj manifestaciji će biti i takmičar našeg Kluba, što dokazuje jednu veliku dominaciju rada i organizovanosti u klubu koji se brine za osobe sa posebnim potrebama. Admir Sulejmanović će nastupiti u disciplini 1000m ski kros, gdje se pripremao u sali Specijalne škole kao i na desetodnevnim pripremama u Banja Luci. Istinski se nadamo da će se Adnan vratiti sa jednom od medalja, i dostojno prezentovati Kss „Tuzla“, grad Tuzlu, Tuzlanski kanton kao i samu državu BiH, i pokazati da osobe sa posebnim potrebama mogu mnogo više postići nego što se od njih očekuje.", kazala je Mujić Nermina, trener Kss „Tuzla“ i sportski direktor Specijalne Olimpijade FBiH.

"Žao nam je što ova Zimska Olimpijada nije kod nas u BiH, kako je trebala biti, jer bi puno veći broj takmičara BiH nastupio na ovim igrama, ali se istinski nadamo i vjerujemo u ovu ekipu koja ide, da će opravdati povjerenje i vratiti se sa jednim od odličja.", dodala je Mujić.

KSS Tuzla uskoro počinje i sa pripremama za organizaciju Državnog prvenstva u atletici pod nazivom „kraljica sporta i sa nama“ koje će se održati 13.06.2009. godine na stadionu „Tušanj“. a gdje će uz preko 230 takmičara nastupiti i takmičari susjednih Država kao počasni gosti SO u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.