BiH na SP bez Mojce Rataj
Mojce Rataj neće biti u Val d'Isereu

Tak' „mlada“, a nije spremna...

BiH na SP bez Mojce Rataj

Na Svjetskom prvenstvu u alpskim disciplinama koje 3. februara počinje u francuskom Val d'Isereu skijaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupiće bez Mojce Rataj (29), Slovenke koja posjeduje naše državljanstvo.

Kako su saopštili sa sjednice Predsjedništva Skijaškog saveza BiH, Ratajeva je u razgovoru sa selektorom BiH, njenim sunarodnjakom Slovencem Jožom Malusom, istakla da nije spremna za SP, te da nije u mogućnosti braniti boje naše države na ovom velikom takmičenju. Kako je do sada skijala za BiH, i nije neka šteta!

Shodno negativnom odgovoru „naturalizovane Bosanke“ naš tim u Val d'Isereu sačinjavaće četiri takmičara. U ženskoj konkurenciji za BiH će skijati Žana Novaković i Maja Klepić, a u muškoj Marko Rudić i Slaven Badžura. U Francusku će sa našim takmičarima putovati selektor Malus i trener u reprezentaciji, Igor Šljuka.

Predsjedništva Skijaškog saveza BiH na posljednjoj sjednici promijenilo je kalendar takmičenja u našoj zemlji. Državno međunarodno prvenstvo BiH tako će se održati 31. januara i 1. fabruara, a ne kako je ranije predviđeno, 8. i 9. februara ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.