Bill Johnson u subotu skija na Bjelašnici
Kako je dobro vidjeti te opet...

Zlatni sa ZOI 84 poslije 25 godina u BiH

Bill Johnson u subotu skija na Bjelašnici

Bill Johnson, olimpijski pobjednik u spustu na Olimpijadi 1984. godine u Sarajevu potvrdio je učešće u subotu na skijaškom spektaklu "Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition" koji će se održati na Bjelašnici.

Pored Johnsona, prema riječima organizatora Grupacija HIT iz Slovenije i JKP ZOI '84 učešće je potvrdilo još 30 nekadašnjih vrhunskih svjetskih skijaša, poput Alberta Tombe, Franza Klammera, Kjetil Andre Aamodta, Lase KIjusa, Mateje Svet, Petera Mullera, Bojana Križaja, Jure Franka, Antona Steinera, Paole Magoni...

Konkretno na Bjelašnici će u subotu nastupiti osvajači 23 olimijske medalje, od čega 12 zlatnih, te 15 pobjednika svjetskih prvenstava. Ukupno učesnici su sakupili zajedno čak 197 pobjeda u trkama Svjetskog kupa.  

Nedžad Ajnadžić, direktor JKP ZOI '84. na današnjoj press konferenciji istakao je kako će subotnja manifestacija biti generalna proba za aplikaciju Sarajeva za organizaciju trka Svjetskg kupa u alpskom skijanju. On je istakao i kako je želja organizatora Sarajevo i BiH, to jeste olimpijske planine Bjelašnicu i Igman vrate u kalendar skijaških svjetskih događaja, ali i da se "Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition" održava u čast 25 godina od održavanja Olimpijade u našem glavnom gradu.

Spektakularna manifestacija biće održana u Babinom dolu na Bjelašnici u subotu od 12 sati do ponoći. Osim sjajnih skijaša posjetioci će moću uživati i u odličnom muzičkom ambijentu za kojeg će se pobrinuti Edo Maajka, Soulfingers, DJ Raymundo Rodrigues, Sarajevo Drum Orkestar i slovenski reper Trkaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.