Bilo je pitanje dana: Otkazano i Svjetsko prvenstvo u hokeju

Ne igra se još jedan veliki događaj

Bilo je pitanje dana: Otkazano i Svjetsko prvenstvo u hokeju

A. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u hokeju koje se trebalno igrati u Švicarskoj od 8. do 24. maja je otkazano, potvrdio je IIHF. 

Iz Međunarodne federacije hokeja na ledu je objašnjeno kako je pandemija koronavirusa glavni razlog za odgađanje turnira.

"Međunarodna porodica hokeja na ledu suočena je sa surovom stvarnošću, ali moramo je prihvatiti. Koronavirus je globalan problem i zahtijeva izniman napor vodećih tijela u borbi protiv širenja. Zasad moramo sport staviti po strani te poduprijeti vladajuća tijela i hokejašku obitelj", izjavio je u priopćenju predsjednik IIHF-a Rene Fasel.

Svjetska prvenstva u hokeju se održavaju od 1930. godine. Nisu održana samo u periodu Drugog svjetskog rata. Od 1947. do 2019. godine održane su skoro svake godine, osim 1980., 1984., i 1988. jer su to bile olimpijske godine.

IIHF je već odredio domaćine svjetskih prvenstava do 2025. godine, a domaćin sljedeće godine će biti Bjelorusija i Latvija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi