Bjelašnica, sunce i snowboarderi

Odlična atmosfera na Evropa kupu

Bjelašnica, sunce i snowboarderi

U tehničkoj organizaciji Snowboard kluba "FreeStyle" iz Sarajeva i ove godine se na Bjelašnici 11. i 12. februara održao Evropa kup koji se realizovao pod okvirom Međunarodne skijaške organizacije.

Takmičenja su se održala u ženskoj i muškoj konkurenciji i to 11. februara slope style, te dan kasnije kada je na rasporedu bio big air.

Pored naših snowboardera na Bjelašnici su se našli i takmičari iz zemalja našeg regiona, ali i iz ostalih evropskih zemalja.

Ovo, sada već tradicionalno i za našu zemlju reprezentativno snowboard takmičenje se održalo na stazi "Snowpark 5". Ova staza na Bjelašnici koja nastaje u "radionici" FreeStyla, uz svesrdnu pomoć Skijaškog saveza BiH, ZOI 84 i Kantona Sarajevo, polako i sigurno poprima obrise snowparka kakvog svaki evropski skijaški centar posjeduje.

Tendencija je da u narednom periodu snowboarderi na Bjelašnici dobiju svoje mjesto, koje neće biti aktuelno samo u danima prije, tokom i poslije Evropa kupa, već čitave zime. Zbog toga će se u mjesecima bez snijega graditi i nove skakaonice od zemlje (nasipi cca 1800 m3), kojima će biti potrebne minimalne količine snijega.

Pogledajte kako su se Bjelašnica, Evropa kup i svi prisutni sjajno zabavljali tokom proteklog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.