Björgen pobjedom pretekla legendarnog Björna Dähliea

Trideseta medalja na velikim takmičenjima

Björgen pobjedom pretekla legendarnog Björna Dähliea

Legendarna norveška takmičarka u nordijskom skijanju, Marit Björgen, pobjedom u sprintu na 1,4 kilometra osvojila je svoju 30. medalju na velikim takmičenjima.

Tridesetim odličjem sa svjetskih prvenstava odnosno Olimpijskih igara Björgen je prestigla učinak legendarnog zemljaka Björna Dähliea.

Björgenovoj je za 1,4 kilometra dugu stazu trebalo 3:26,63 minute, dok je na drugom mjestu završila Šveđanka Stina Nilsson sa zaostatkom od 0,42 sekunde. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je Norvežanka Maiken Caspersen Falla.

Za Marit Björgen ovo je bila 13. titula na svjetskim prvenstvima.

Svjetsko prvenstvo Falun, 1,4 km sprint klasik:
1. Marit BJOERGEN (NOR) 3:26.63
2. Stina NILSSON (SWE) +0.42
3. Maiken Caspersen FALLA (NOR) +0.99
4. Justyna KOWALCZYK (POL) +1.43
5. Kari Vikhagen GJEITNES (NOR) +6.10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.