Boston se vratio

NHL play-off

Boston se vratio

Boston Bruinsi su bili na rubu ispadanja protiv Caroline, ali su odigrali najbolji susret u seriji i smanjili su zaostatak na 2:3. Pobjedu su ostvarili i Detroit Red Wingsi koji su nadigrali Anaheim Duckse.

Boston je cijelu sezonu bio vodeća ekipa, ali je Carolina igrala odlično i povela je sa 3:1. No, u petom meču je sve bilo na strani Bruinsa. Boston je poveo preko Recchija, da bi na 2:0 povisio Kessell. Kada je isti igrač postigao Kessell za 3:0 bilo je jasno da Hurricanesi više nemaju šansu za  povratak. Konačan rezultat postavio je Milan Lucic.

Detroit igra sve bolje i prilično uvjerljivo je savladao Anaheim (4:1). Od početka su “crvena-krila” pokazala veću želju za pobjedom. Goste je u prvom dijelu u igri držao Hiller, ali je kasnije kapitulirao. Prv gol je postigao Franzen, da bi Hudler povisuje vodstvo. Tračak nade za goste stigao je preko Whitneya (2:1), ali su Helm i Zetterberg stavili tačku na i.

Doigravanje
Istok
Boston - Carolina 4:0 (2:3 u seriji)

Zapad
Detroit - Anaheim 4:1 (3:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.