Branković neuspješan

Kvalifikacije za ZOI

Branković neuspješan

A. Beganović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Edin Branković nije se uspio  plasirati među 30 najboljih takmičara u  kvalifikacijama za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Vacouveru 2010.

Član Klizačkog kluba Bosna proteklog vikenda je učestvovao na Svjetskom kupu u Montrealu (Kanada), gdje je u konkurenciji 97 najboljih seniora svijeta, nastupio u dvije discipline. Na dionici 1.000 m  za 0,5 sekundi imao je slabije vrijeme od 30-to plasiranog, dok je na 1.500 m u fotofinišu za dužinu vrha klizaljke izgubio finale, a samim tim i plasman među 30 najboljih klizača svijeta.

Svjetski kup u Montrealu bio je prvo od dva kvalifikaciona takmičenja  za odlazak na ZOI. Druge kvalifikacije, na kojim će Branković također učestvovati, održat će se od 12. do 15. novembra u  Marketu (SAD).

Trideset učesnika ZOI biće poznato nakon zbira  postignutih rezultata sa ova dva svjetska kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.