Brignone pobjednica superkombinacije

Trka u Crans-Montani

Brignone pobjednica superkombinacije

Italijanska skijašica Federica Brignone je pobjednica druge alpske kombinacije vožene u Crans-Montani sa vremenom 1:56.09.

Drugoplasirana je bila vodeća u poretku alpske kombinacije Slovenka Ilka Štuhec (1:57.10), a treća Michaela Kirchgasser iz Austrije (1:57.25).

Svjetska prvakinja u ovoj disciplini Švajcarkinja Wendy Holdener takmičenje je završila na četvrtoj poziciji (1:57.57).

Organizatori su se suočavali sa problemom kvaliteta snijega i održavanja staze te se prva vožnja superkombinacije odgodila nakon stravičnog pada švajcarske skijašice Denise Feierabend.

Nakon toga američki tim se odlučio povući sa ovog takmičenja zbog sigurnosti. Najzvučnija imena su, između ostalog, Mikaela Shiffrin, vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, i Lindsey Vonn koja se skoro oporavila od teške povrede ruke.

Ova superkombinacija je bila nadoknada za odgođenu trku u Altenmarktu. Sljedeća superkombinacija se vozi već u nedjelju u Crans-Montani.

Vodeća u poretku alpske kombinacije je ostala Ilka Štuhec sa 180 bodova, a prate je današnja pobjednica Federica Brignone (140) i Michaela Kirchgasser (105).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi