Carlo Janka slavio u superkombinaciji
Janka ostvario drugu pobjedu u ovoj sezoni

Wengen

Carlo Janka slavio u superkombinaciji

Adnan Beganović

U današnjoj superkombinaciji koja je vožena u Wengenu pobjedio je Švicarac Carlo Janka, drugi je bio Talijan Peter Fill, dok je na trećem mjestu završio Švicarac Silvan Zurbriggen.

Prvio dio današnje superkombinacije, odnosno spust, vožen je na skraćenoj stazi zbog loših vremenskih uslova. Stazu spusta najbolje je odvozio Švicarac Daniel Albrecht koji je nakon spusta imao prednost nad pobjednikom, Jankom, od 60 stotinki, ali je lošom taktikom u slalomu, u kojem je išao na sigurno, izgubio prednost i završio tek na 5 mjestu.

Mladi Švicarac Janka je današnjom vožnjom upisao drugu pobjedu u ovoj sezoni i pred nastupajuće Svjetsko prvenstvo poslao poruku svojim protivnicima.
Fill i Zurbriggen su, također, imali sjajan dan i samo dijelići sekunde su ih djelili od prvog mjesta. Fill je zaostao za pobjednikom 22 stotinke, dok je Zurbriggen zaostao 40 stotinki.

Rezultati superkombinacije, Wengen:

1. Carlo Janka (Švi) 2:34.16
2. Peter Fill (Ita) +0.22
3. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.40
4. Ivica Kostelić (Hrv) +0.65
5. Julien Lizeroux (Fra) +0.79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.