Prevc izveo posljednji let u karijeri

Na Planici

Prevc izveo posljednji let u karijeri

H. Zilić

Na Planici je završnica Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Gledamo odlične letove, a u pauzi timskog tkamičenja vidjeli smo i jedan poseban let.

Slovenac Cene Prevc (27) izveo je posljednji let u karijeri na legendarnoj Planici.

Prevc je to uradio kao probni skakač i dobio je velike ovacije publike na u podnožju Velikanke.

Peter se oporavlja od povrede nakon teškog pada, Domen je sjajan u završnici Svjetskog kupa, a Cene je odlučio da se oprosti od aktinog bavljenja skijaškim skokovima.

Cene Prevc će ostati u skijaškim skokovima, ali na edukacijskom nivou i pomagat će na taj način mlađim takmičarima.

Jedno je sigurno, skijaški skokovi su izgubili jednu specifičnu situaciju gdje smo gledali tri brata na zaletištima. Peter, Domen i Cene Prevc obilježili su jednu eru ovog sporta.

Cene Prevc se u Svjetskom kupu pojavio 2013. godine, a prošle sezone je završio na desetom mjestu u ukupnom poretku što mu je bila i najbolja sezona u karijeri.

Ima i šest timskih podijuma, te jednu timsku pobjedu u Svjetskom kupu i jedan pojedinačan podijum

Karijeru je okončao i sa olimpijskom medaljom. Sa reprezentacijom Slovneije osvojio je srebro na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.

U Svjetskom kupu je ukupno ima 73 nastupa, a slavio je i na EYOF-u 2013. godine kada je uzeo zlatnu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi