Čerezov može nastupati

Ukinuta suspenzija ruskom biatloncu

Čerezov može nastupati

Ivan Čerezov, ruski biatlonac, nije više pod suspenzijom zbog navodnog dopinga i sredinom sedmice imaće prvi nastup nakon pauze. Riječ je o takmičenju u Ruhpoldingu.

Čerezov (28) je nakon devet trka na 10. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Zabrana nastupanja izrečena mu je 8. januara zbog povišene razine hemoglobina u krvi.
No, Antidoping komisija Međunarodne biatlon federacije (IBU) kazala je kako Čerezov nije suspendovan zbog dopinga jer viša razina hemoglobina može biti rezultat nekih prirodnih procesa koji se dešavaju u organizmu za vrijeme priprema i trka.

Upravo iz tog razloga Komisija će uraditi novi test kako bi se definitivno isključio doping.
Čerezov će u Ruhpoldingu nastupiti u štafeti (4x7.5km) i pojedinačno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.