Četiri skakaonice: Kubacki ispred Kobayaskiha i Stocha

Kvalifikacije za Garmisch-Partenkirchen

Četiri skakaonice: Kubacki ispred Kobayaskiha i Stocha

Poljski skakač Dawid Kubacki ostvario je najbolji rezultat u kvalifikacijama za Garmisch-Partenkirchen, drugu stanicu izdanja Četiri skakaonice.

Do prvog mjesta je Kubacki stigao skokom od 135.5 metara i 138.1 osvojenim bodom, a iza njega su završili Ryoyu Kobayashi i Kamil Stoch.

Drugoplasirani Japanac je imao rezultat 140 metara i 137.6 bodova, a trećeplasirani Poljak 135.5 metara i 136.4 boda.

Četvrti je bio Markus Eisenbichler, peti Andreas Stjernen, šesti Karl Geiger, sedmi Roman Koudelka, osmi Stephan Leyhe, deveti Anders Fannemel, a deseti Johann Andre Forfang.

Takmičenje u Garmisch-Partenkirchenu je na rasporedu u utorak, a treba napomenuti da je jučer u Obersdorfu trijumfovao Japanac Kobayashi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi