Čini se da je njegova krivica: Poznat razlog stravičnog pada Petera Prevca!
Peter Prevc je danas doživio strašan pad, no prema aktuelnim informacijama prošao je bez povreda.

Zadobio je blagi potres mozga

Čini se da je njegova krivica: Poznat razlog stravičnog pada Petera Prevca!

E. Ganibegović

Danas je na legendarnoj Planici težak pad doživio najbolji slovenački skakač Peter Prevc. Na svu sreću, prošao je bez ozbiljnih povreda, a sada dolaze informacije o razlogu njegovog pada.

Ljubitelji zimskih sportova danas su dobili šokantnu vijest. Težak pad na Planici imao je skakač Peter Prevc.

Rekorder čuvene skakaonice se okrenuo u zraku odmah nakon skoka i pao, te se otklizao i isprevrtao do samog dna. 

U pitanju je drugi zvanični trening na Planici, a medicinsko osoblje i ljekari su odmah reagovali i pomogli slovenačkom skakaču.

Prema informacijama koje su aktuelne, Prevc je u stabilnom stanju i nema ozbiljnijih povreda. Doživio je samo blagi potres mozga, te će ostati u Ljubljani na promatranju.

Proizvođač opreme koju koristi Prevc, Peter Slatnar, otkrio je razloge zbog čega se Slovencu otkačila skija što je bio uzrok pada. 

"Pregledao sam ih i tehnički je oprema bila u redu. Vjerovatno je zaboravio zategnuti jezičke i krajeve veza na čizmama. Ponekad u njima može biti i snijega ili čak leda, koji to neće dopustiti. Dakle, kada je bio u zraku, skija se potpuno otkačila", istakao je Slatnar u izjavi za sport.pl.

Pred najboljim skakačima svijeta sada su tri vrlo intenzivna dana borbe za medalje, a male su šanse da ćemo gledati Petera Prevca, skoro nikakve.

U četvrtak od 17:30 sati na rasporedu su kvalifikacije za takmičenje koje je na rasporedu u petak u istom terminu. U subotu će se održati ekipno takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi