Columbus u doigravanju
Columbus u play-offu

NHL sezona

Columbus u doigravanju

Ekipa Columbus Blue Jacketsa prvi put u istoriji igraće u play-offu NHL-a. Sastav koji je u ligu ušao 2000. godine na gostovanju kod Chicaga potvrdio je odličnu ovosezonsku formu i nakon penala slavio je sa 4:3 što mu je donijelo toliko željeno doigravanje.

No, početak meča nije nagovještavao ovakav epilog. Blackhawksi su vodili 2:0 (Seabrook, Bolland), ali su se Vermette i Williams pobrinuli za 2:2. Novo vodstvo domaćinima donio je Havlat, a istorijski gol koji im je osigurao najmanje bod postigao je Nash.

Gosti su uzeli i drugi bod nakon penala, ali to i nije bilo toliko važno. Ipak, treba spomenuti strijelca, a riječ je o Tjutinu.
U drugom meču Buffalo Sabresi su kao gosti savladali Toronto Maple Leafse. Domaćini su poveli u 17. minuti, preko Fingera, ali je to bilo sve što su uradili. Pominville, Vanek i Gaustad pobrinuli su se za slavlje Buffala koji ima teoretske šanse za plasman u doigravanje.

Rezultati
Toronto - Buffalo 1:3, Chicago - Columbus 3:4 (pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.