Crvena majica ostaje u posjedu Marcela Hirschera

Austrijanac slavio u Alta Badiji

Crvena majica ostaje u posjedu Marcela Hirschera

Italijanska Alta Badia danas je bila domaćin najboljim svjetskim skijašima, a u veleslalomu trijumfovao je Austrijanac Marcel Hirscher, koji je i nakon prve vožnje bio na prvoj poziciji.

Nakon prve vožnje na prvoj poziciji bio je Austrijanac Marcel Hirscher sa 1:18.14, dok su njegovi prvi pratioci bili Francuz Alexis Frapinturault na drugoj i Amerikanac Ted Ligety na trećoj poziciji, a upravo je tako izgledao poredak nakon druge vožnje, pa je crvena majica ostala u posjedu austrijskog skijaša

Austrijanac je uspio odbraniti prvo mjesto iz prve vožnje prkos grešci zbog koje mu je malo nedostajalo da izleti sa staze, a ni Ligety nije drugu utrku odvezao bez sitnih grešaka koje su ga kraju bile rezultirale trećim mjestom.

Amerikanca Bodea Milera je jedna greška u prvoj vožnji koštala nastupa u drugoj vožnji, a kada je shvatio da je rezultat koji ga vodi u drugu vožnju neuhvatljiv za njega, Miler je gotovo u manirima jednog rekreativca odvezao prvu trku do kraja.

Ivica Kostelić koji je nakon poprilično loše prve vožnje završio je 28., a u drugoj je doživio pad, pa je ostao bez rezultata. 

Sve rezultate veleslalom iz Alta Badije možete pogledati >>> OVDJE <<< 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti