Cuche najbrži, Kostelić odustao

Cuche najbrži, Kostelić odustao

Adnan Beganović

Ivica Kostelić, trenutno vodeći skijaš Svjetskog kupa, odlučio je u dogovoru sa vodstvom hrvatske skijaške reprezentacije, propustiti dva službena treninga, kao i sam spust u Garmischu.

U njemačkom Garmisch – Partenkirchenu održan je prvi službeni trening spusta uoči subotnje utrke u toj skijaškoj disciplini.

Na poznatoj spust stazi "Kandahar 2" najbolje vrijeme na prvom treningu imao je Švicarac Didier Cuche, koji je utku odvezao u vremenu od 1 minute, 45 sekundi i 25 stotinki.

Odmah iza Švicarca plasirao se francuski skijaš Pierre Emanuel Dalcin sa zaostatkom od 11 stotinki, dok je na trećem mjestu prvog službenog treninga završio Austrijanac Georg Streitberger sa 17 stotinki zaostatka za Didierom Cuchom.

Drugi službeni trening na rasporedu je danas, a utrka će biti vožena u subotu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.