Cuche najbrži na drugom treningu
Didier Cuche najbrži na treningu, ali da li je to dovoljno za drugo zlato?

Spust u Val d'Isereu

Cuche najbrži na drugom treningu

Na drugom treningu spusta na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Val d'Isereu najbrže vrijeme imao je Švajcvarac Didier Cuche, zlatni iz superveleslaloma.

Švajcarski veteran (34) tako je na svom možda i posljednjem velikom takmičenju pokazao da je kao vino. Cuche je kroz cilj prošao sa vremenom 2:06,98.
Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu (+0,11 sekunde), koji brani zlato sa prethodnog SP-a. Treći je bio Amerikanac Bode Miller (+0,32), prošlogodišnji osvajač Svjetskog kupa koji se ne može baš pohvaliti dobrom sezonom, ali može dobrim rezultatima na treninzima, dok je četvrti bio Austrijanac Michael Walchhofer (+0,37).
Subotnja trka biće sigurno jedna od najinteresantnijih na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima budući da skoro deset skijaša ravnopravno može računati na jednu od medalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.