Cuche najmanje još jednu sezonu
Neumorni Didier Cuche

Iako će uskoro proslaviti 37 rođendan

Cuche najmanje još jednu sezonu

M. Maksimović

Iskusnog Švicaraca Didiera Cuchea i naredne sezone ćemo gledati u Svjetskom kupu.Cuche, trenutačno drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa će u avgsutu napuniti 37 godina, ali ne razmišlja o povlačenju.

"Ono što me motivira za nastavak je strast. Skijat ću sigurno još jednu godinu, a potom ću vidjeti što dalje", rekao je Cuche.

Cuche je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu osvojio srebrnu medalju u spustu, a u Lenzerheideu će u srijedu i četvrtak ima priliku osvojiti male Kristalne globuse u spustu i superveleslalomu. Uoči posljednjeg spusta sezone nalazi se na drugom mjestu u toj disciplini sa 14 bodova manje od Austrijanca Michaela Walchhofera, dok je u superveleslalomu vodeći sa 64 boda prednosti u odnosu na drugog Austrijanca Georga Streitbergera i 68 ispred Ivice Kostelića koji se nalazi na trećem mjestu.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Cuche je drugi sa 450 bodova manje od Kostelića koji je i prije natjecanja u Lenzerheideu osigurao veliki Kristalni globus namijenjen osvajaču Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.