Cuche u vodstvu, Kostelić tek 30.
Sjajni Švajcarac: Didier Cuche

Veleslalom u Kranjskoj Gori

Cuche u vodstvu, Kostelić tek 30.

Nakon prve vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori u vodstvu je Didier Cuche, sjajni Švajcarac, koji je uoči druge vožnje osigurao 25 stotinki prednosti u odnosu na Italijana Massimiliana Blardonea te 35 na Amerikanca Teda Ligetya.

Loše vijesti stižu za navijače Ivice Kostelića koji je do posljednjeg je trenutka morao strepiti za nastup u drugoj vožnji. Naime, jedna greška ga je dovela na rub ispadanja, ali je na kraju uspio dohvatiti 30. mjesto.
Srećom po Kostelića, ostala dva konkurenta za Veliki kristalni globus, Aksel Lund Svindal i Jean-Baptiste Grange, takođe nisu briljirali. Norvežanin je na 14. mjestu sa 1.06 sekundi zaostatka za Cucheom, dok je Francuz 17. s 1.19 zaostatka.

Prva vožnja
1. Didier Cuche (Švajcarska) 1:07.10, 2. Massimiliano Blardone (Italija) +0.25, 3. Ted Ligety (SAD) +0.35, 4. Benjamin Raich (Austrija) +0.41, 5. Thomas Fanara (Francuska) +0.60, 6. Marcel Hirscher (Austrija) +0.66, 7. Romed Baumann (Austrija) +0.68, 8. Manfred Moelgg (Italija) +0.71...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.