Cuche zlatni u superveleslalomu

SP u Val d'Isereu

Cuche zlatni u superveleslalomu

Švajcarski veteran Didier Cuche (34) na svjetskom prvenstvu koje se održava u Val d'Isereu odličnom vožnjom stigao je naslova prvaka i zlatne medalje.
Pored Cuchea na postolju su stajali srebreni Italijana Peter Fill i broznani Norvežanin Aksela Lunda Svindala.
Švajcarac nikada do sada nije osvojio zlato na velikim takmičenjima. Imao je bronza sa SP u Areu, te srebro iz superveleslaloma iz Nagana, davne 1998. godine. No, kada to niko nije očekivao Cuche je na vrlo strmoj, ledenoj i tehnički zahtjevnoj stazi pokazao najviše.

Za samo sedam stotinki sekunde bronza je izmakla Benjaminu Raichu, a ponovo je razočarao Amerikanac Bode Miller kojeg su mnogi već vidjeli na postolju, ali koji je trku završio na 11. mjestu s 2.43 sekunde zaostatka za Cucheom.

Superveleslalom (M)
1. Didier Cuche (Švajcarska) 1:19.41, 2. Peter Fill (Italija) +0.99, 3. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.02, 4. Christof Innerhofer (Italija) +1.07, 5. Benjamin Raich (Austrija) +1.15, 6. John Kucera (Kanada) +1.66, 7. Marco Buechel (Lihtenštajn) +1.68, 8. Didier Defago (Švajcarska) +1.69, 9. Carlo Janka (Švicarska) +1.78, 10. Klaus Kroell (Austrija) +1.79….

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.