Čudo je spasilo Kineskinju i Britanku

Težak pad klizačica

Čudo je spasilo Kineskinju i Britanku

M. Šljivak

Kineskinja Li Jinya i Britanka Elise Christe doživjele su stravičan pad na takmičenju u brzom klizanju na Olimpijskim igrama u PyeongChangu.

U polufinalu trke na 1500 metara Britanka je pokušala da prestigne Li sa spoljne strane. Njena rivalka to nije primijetila i došlo je do stravičnog sudara.

Obje takmičarke su žestoko udarile u zaštitnu ogradu. Kineskinja se odmah podigla, ali je Britanka završila u krvi jer joj je klizaljka razrezala nogu.

Led je napustila na nosilima. Srećom, ljekari su spriječili teže povrede, a lomova od udarca nije bilo niti kod jedne takmičarke.

Čudo je spasilo ove takmičarke u ovoj situaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije